Fun Facts

Curling Fun Facts!

Test your curling knowledge. How much do you know about curling?

The answers are to the right.

  1. Which Canadian City had the first Canadian curling club?
  2. A. Montreal
    B. Quebec City
    C. Kingston

  3. What is considered the curling capital of Canada?
  4. A. Regina
    B. Edmonton
    C. Winnipeg

  5. When did the game of curling begin?
  6. A. 1491
    B. 1521
    C. 1531

  7. How many curlers are in Canada?
  8. A. 1 million
    B. 1.5 million
    C. 750,000

  9. How many curling clubs are in Canada including the Territories?
  10. A. 1,200
    B. 1, 500
    C. 2,000

  11. How many World Championships did Canada win between 2006 and 2016, including mixed, men’s and women’s?
  12. A. 6
    B. 10
    C. 8

  13. Which Province won the very first Brier in 1927?
  14. A. Nova Scotia
    B. Quebec
    C. Alberta

  15. When was the first ladies’ curling club established?
  16. A. 1894
    B. 1898
    C. 1904

  17. What country won the first Olympic medal?
  18. A. Switzerland
    B. England
    C. Canada

  19. What year saw the first ever 8 ender scored at a national championship in Canada?
  20. A. 2006
    B. 2014
    C. 2015

  21. How much beer was delivered to the Brier Patch for the 2001 Brier?
  22. A. 72 tons
    B. 75 tons
    C. 77 tons

  23. Which province has won the most Scotties?
  24. A. British Columbia
    B. Saskatchewan
    C. Manitoba

  25. How many years after the first Brier was the first Women’s Championship?
  26. A. 10
    B. 20
    C. 30

  27. Which skip has won the most Grand Slam events?
  28. A. Rachel Homan
    B. Jennifer Jones
    C. Eve Muirhead

  29. In the history of the Scotties, how many skips have won multiple Scotties?
  30. A. 12
    B. 13
    C. 14

Answers

Answers:

1 A

2 C

3 C

4 B

5 A

6 C

7 A

8 A

9 B

10 C

11 A

12 B

13 B

14 B

15 A

THANK YOU TO OUR SPONSORS

Gratz Sports
Dawkins logo
Balance Plus